Kan ik met een vast contract ook payrollen?

Payroll wordt vaak genoemd als interessante optie als je flexibel wilt werken. Niet gebonden zijn aan één werkgever. Overal ingezet kunnen worden voor interessante opdrachten. Maar wat als je juist wél een vast contract wenst? Is payroll dan nog steeds interessant? Wij zochten het voor je uit. Ontdek in dit blog of payrolling ook geschikt is als je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt.

Waarom niet elk payrollbureau vaste contracten aanbiedt

Wat we direct ontdekten was dat niet elk payrollbureau vaste contracten aanbiedt. Heb of wens je een contract voor onbepaalde tijd? Dan is het dus van belang een payrollbedrijf te vinden dat jou dat kan bieden. In ons onderzoek naar waarom niet alle payrollbedrijven vaste contracten aanbieden, kwam duidelijk naar voren dat niet elk payrollbureau alle veplichtingen en risico’s wil dragen. Immers, met vast personeel loop je veel meer risico’s dan met flexibele, tijdelijke krachten. Payrollbedrijven die geen vast personeel aannemen, zijn vaak te herkennen aan hun CAO. Zij beschikken over een uitzend-CAO en mogen en kunnen daardoor alleen maar flexibele contracten afsluiten. Heeft een payrollbureau een eigen CAO? Of wordt voor elke payroll-constructie een verwijzing naar het CAO van de betreffende organisatie gemaakt? Dan zijn vaste arbeidsovereenkomsten wel gewoon mogelijk!

Voordelen van payroll

Kortom, voor zowel vaste als flexibele werknemers biedt payroll een uitkomst. Maar ook voor werkgevers is payrolling ideaal. Zo heeft een werkgever geen last meer van arbeidsrechtelijke verplichtingen en risico’s. Ook hoeft deze niet meer zelfstandig de gehele salarisadministratie van zijn of haar werknemers te verzorgen. Tot slot blijft elke werkgever gewoon de dagelijkse regie voeren in zijn of haar onderneming. Wie er aangenomen en ontslagen wordt, is nog steeds het besluit van het bedrijf zelf en niet van de juridisch werkgever: het payrollbedrijf. Ook het aansturen over wie waar werkt en hoe dat moet gebeuren behoort tot de werkzaamheden van de werkgever. Kortom, payrollen biedt het beste van twee werelden. Vrijheid én zekerheid. Voor zowel vaste als flexibele krachten!

Payrollen samengevat

Om de voordelen van payrolling nog wat duidelijker te maken, vindt je hier een korte opsomming van mooie voordelen:

  • Voordelig
  • Maatwerk
  • Transparant
  • Tijdbesparend
  • Lastenverlichtend

Kortom, schakel direct een payrollbedrijf in dat zowel flexibele als vaste arbeidsovereenkomsten aanbiedt!

Wil jij vast of flexibel payrollen?

Werk jij bij een werkgever onder een vast contract? Maar wil deze werkgever al zijn personeel voortaan onder brengen bij een payrollbedrijf? Zorg dan dat je werkgever een payrollbureau inschakelt dat ook vaste contracten afsluit. Voel jij je juist prettig bij een flexibel contract, zodat je zelf enige vrijheid behoudt voor wie en welk project jij ingezet kunt worden? Ook dan ben je bij een betrouwbaar en bewezen payrollbedrijf aan het juiste adres!

Categorieën: Payroll nieuws