Wat is payroll?

De term ‘payroll’ komt men steeds vaker tegen in het moderne bedrijfsleven. Maar wat houdt payrolling precies in? Payroll Breda, of in welke andere plaats ook, neemt een ondernemer een belangrijk stuk werk uit handen. U neemt uiteraard zelf uw personeel aan en u heeft de leiding over uw personeel. Indien u gebruik maakt van de diensten van een payrollbedrijf, dan neemt dit bedrijf uw personeelsadministratie voor haar rekening.

De sterke punten van payroll Breda

Indien u ervoor kiest om uw personeelsadministratie uit te besteden aan een payrollbureau dan geniet u van de volgende voordelen;

  • De salarisadministratie wordt voor u gedaan
  • Contracten (flexibele) voor het personeel worden voor u in orde gemaakt
  • Ieder gewerkt uur wordt voor u bijgehouden
  • U betaalt alleen loonkosten voor daadwerkelijk gewerkte uren
  • Ziekteverzuim en vakantierechten worden door het payrollbedrijf bijgehouden
  • U heeft zelf geen personeelsadministratie nodig, dus ook geen werknemers die dit doen

Bespaar kosten

Payrolling bespaart dus kostbare tijd voor de werkgever. U heeft ten allen tijde inzage in de gewerkte en gefactureerde uren en in sommige gevallen bespaart u zelfs op loonkosten. Wanneer uw werknemers via een payrollingbedrijf worden verloond vallen zij daarbij niet meer onder een specifieke CAO. Dit kan kostenbesparend werken. Den hierbij bijvoorbeeld aan een afdracht voor pensioen- of sectorfondsen.

Payroll Breda, niet alleen voor bedrijven

Ook freelancers en ZZP’ers die niet in het bezit zijn van een VAR verklaring kunnen hun voordeel doen met het inschakelen van een payrollbedrijf. Men wordt in dit geval in dienst genomen bij het payrollbedrijf waarbij de facturering en de salarisadministratie door het payrollbureau in orde wordt gemaakt. Middels deze constructie kunnen freelancers en ZZP’ers ook verzekerd zijn voor bijvoorbeeld de WW en de ziektewet.

De kosten van payroll Breda

Het kostenplaatje voor het in de arm nemen van een payrollbedrijf is duidelijk. Vantevoren kan men makkelijk berekenen wat de daadwerkelijke kosten gaan worden. Het payrollingbedrijf hanteert doorgaans een vast tarief waarvoor de meeste payroll bedrijven periodiek een factuur sturen aan de werkgever. Men kan een precieze berekening maken met de volgende formule: aantal gewerkte uren werknemer x payrolling tarief.

Payroll in Breda, hoe kiest men de beste aanbieder

Uiteraard betaald de werkgever het loon aan haar werknemers. Bij de payrollconstructie wordt, bovenop het bruto loon en de sociale en fiscale lasten die hierbij horen, ook een marge per uur betaald aan het payrollbedrijf. Op dit punt kan een werkgever winst behalen. Vergelijk de verschillende aanbieders van payroll diensten en onderzoek welk bedrijf de beste diensten biedt tegen de laagste marge. Uiteraard kunt u dit het best doen door offertes van payrollbedrijven te vergelijken. Als u geen waarde hecht aan de directe nabijheid van het payrollbedrijf dan kunt u offertes opvragen van payrollaanbieders in het hele land.

Offertes voor payroll in Breda

Is uw interesse gewekt? Op onze site vindt u vele aanbieders van payrolldiensten. Om het u makkelijk te maken kunt u middels een formulier offertes opvragen van verschillende aanbieders, om zo tot een goede vergelijking te komen. Na het invullen van het aanvraagformulier ontvangt u de payroll Breda offertes per mail.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *