Payroll kan u het beste vergelijkenPayroll ontzetten gemakkelijk

Steeds meer bedrijven maken gebruik van payrolling. En dat is niet vreemd want payroll zorgt ervoor dat alle zaken te te maken hebben met het in dienst hebben van werknemers kunnen worden uitbesteed. Payroll stelt u in staat om u werknemers aan te sturen zoals u wilt, maar alle overige zaken worden geregeld door het payrollbedrijf.

Hoe werkt payroll?

Met payroll worden de arbeidsovereenkomsten van uw opdrachtgever niet met u als werkgever ,maar met het payrollbedrijf gesloten. Zij verzorgen de contracten, de verzekeringen, de betalingen en alle administratie. U krijgt van het payrollbedrijf 1 factuur met daarop de kosten van alle gewerkte uren.

Wat zijn de de payrollkosten?

De payroll kosten bestaan uit het brutoloon vermenigvuldigd met de omrekenfactor. Zo betaalt u 1 inclusief bedrag per gewerkt uur. In dit bedrag zijn alle loonkosten inbegrepen. Zoals de sociale lasten, de pensioenlasten, verlofdagen, etc. Meestal ligt deze factor tussen de 1,6 en 1,7 van het bruto-uurloon. Als uw werknemer bijvoorbeeld 10 euro verdient, betaalt u dan respectievelijke 16 of 19 euro aan het payrollbureau.

Blijf ik nog wel baas over mijn werknemers?

In de dagelijkse werkverhouding verandert er helemaal niets. U geeft uw werknemer werkopdrachten, instructies en controleert de gedane werkzaamheden indien noodzakelijk. Ook de functioneringsgesprekken voert u gewoon zelf en roostert de werknemers in zoals gebruikelijk. De gewerkte uren worden echter niet door u verwerkt, maar door de loonadministratie van de payroller.

Wat zijn de voordelen van payroll?

Payroll biedt een flink aantal voordelen:

  • geen personeelsadministratie
  • optimaal contractbeheer
  • alles goed geregeld, dus geen boetes van de fiscus
  • transparante personeelskosten
  • meer flexibiliteit in contracten
  • alle noodzakelijke arbeidsrechtelijke kennis beschikbaar
  • verzuimbeheer en -management uitbesteed
  • geen uren, verlof en verzuimadministratie
  • geen zorgen en aandacht meer nodig voor de personeelasdministratie
  • besparen op loonkosten m.b.v. inkoopvoordelen van de payroller

Zijn er ook nadelen verbonden aan payroll?

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan payroll. U betaalt bovenop de personeelskosten natuurlijk wel een winstmarge voor het payrollbedrijf. Daarnaast kan het zijn dat als u een payrollbedrijf inschakelt, dat niet van goede kwaliteit is, u meerdere malen wordt aangesproken voor fiscale en sociale lasten. Als bijvoorbeeld het payrollbedrijf geen afdracht doet, blijft u verantwoordelijk.

Ook ervaren sommige werknemers een betere band als degene die de loonstrook verstuurt dezelfde is als hun werkgever. Tot slot kan het zo zijn dat waar u verwacht flexibel te zijn vanwege de payroll constructie, u dat niet bent. Werknemers in dienst via een payrollconstructie genieten namelijk dezelfde ontslagbescherming als werknemers die rechtstreeks bij u in dienst zijn. Deze nadelen zijn overkomelijk maar zorgen er wel voor dat u zich voldoende moet laten voorlichten. Payroll offertes aangevraagd via deze website , zijn een belangrijk onderdeel daarvan.

Payroll Offertes gratis aanvragen

Via deze website ontvangt u direct in uw mailbox meerdere payrolloffertes. U vult uw gegevens in en het aantal werknemers en in welke branche u werkzaam bent (dat is nodig i.v.m. de cao) en het wordt geregeld. Natuurlijk zit u nergens aan vast. De payroll offertes zijn vrijblijvend en uitsluitend voor uw eigen gebruik. Neem daarom even de tijd en vul uw gegevens in en ontvang razendsnel meerdere payroll offertes!

 

 

 

 

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *