Meer informatie over payroll

Ben je een ondernemer die meer te weten wil komen over payrolling? Dan kunnen wij je middels dit blog helpen. In dit blog geven we je alle informatie die je moet weten over payroll. Hoe werkt payrolling precies? En wat zijn zijn de voordelen? Op basis van dit blog kun je misschien gaan nadenken over een overstap op payroll. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

Wat is payroll precies?

Als eerste is het belangrijk dat je meer te weten komt over wat payroll precies is. Payrolling is een vorm van werkgeverschap. Kiest een bedrijf ervoor om over te stappen op payroll? Dan zal het payrollbedrijf voortaan de juridisch werkgever zijn van dit bedrijf. Het payrollbedrijf is dan verantwoordelijk voor de administratieve en juridische kant van het werkgeverschap. Als werknemer blijf je de feitelijke werkgever. Je blijft dus verantwoordelijk voor het aansturen van je werknemers, maar hoeft je geen zorgen meer te maken om de administratieve taken binnen het bedrijf. Deze taken worden namelijk op zorgvuldige en efficiënte wijze verzorgt door de medewerkers van het payrollbedrijf. Het payrollbedrijf regelt onder andere de arbeidsovereenkomsten, verzekeringen en loondoorbetalingen. Door deze taken uit te besteden aan het payrollbedrijf, houd je als ondernemer meer tijd en energie over om je te focussen op de corebusiness van het bedrijf. De werknemers zullen op de werkvloer weinig merken van de overstap. Het enige verschil is dat zij hun loon voortaan krijgen uitbetaald via het payrollbureau in plaats van de feitelijke werknemer.

De voordelen van payrolling

Payrolling is nog steeds heel populair in Nederland. Dat is niet voor niets. Payrolling heeft veel voordelen te bieden. Ten eerste biedt het veel gemak voor een ondernemer. Als ondernemer ben je veel tijd en energie kwijt aan het aansturen van je werknemers en het uitvoeren van je businessplannen. Daarnaast ben je ook nog verantwoordelijk voor het bijhouden van de salarisadministratie. Dit kan veel stress opleveren. De regels aangaande de personeelsadministratie veranderen voortdurend en het is lastig om hierin een goede structuur te realiseren. Het uitbesteden van deze taken aan een payrollbedrijf is een lastenverlichting voor de ondernemer. Hij of zij kan zich namelijk weer volledig focussen op de corebusiness. De vakkundige werknemers van het payrollbedrijf volgen de regels op de voet en zijn in staat om een duidelijke structuur aan te brengen in de administratie.

Bespaar op de kosten

Een tweede voordeel is dat de kosten van het personeel veel inzichtelijker zijn met de hulp van het payrollbureau. Het is hierdoor mogelijk om voortaan rekening te houden met deze kosten in de berekeningen. Op deze manier kun je in de toekomst veel besparen. Bij een samenwerking met een payrollbureau betaal je een vast tarief per periode middels een factuur. Dit geeft je als ondernemer een duidelijk overzicht van de kosten.

Benader een payrollbedrijf bij jou in de buurt

We hopen dat we je middels dit blog voldoende informatie hebben gegeven over payrolling. Heb je behoefte aan nog meer informatie over dit onderwerp? Dan kun je altijd contact opnemen met een payrollbedrijf bij jou in de buurt. Zij helpen je graag verder en staan voor je klaar bij een eventuele overstap.

Categorieën: Payroll nieuws