Zelf de salarisadministratie doen?

Zelf de salarisadministratie doen behoort voor elke ondernemer tot de mogelijkheden. Maar als u zich in de horeca meer wil toeleggen op ondernemerschap en gastvrijheid, is uitbesteden aan een professioneel payrollbedrijf een goede optie. Dit biedt vele voordelen volgens veel ondernemers die hier al gebruik van maken. De prijs die je hiervoor betaalt, weegt zeker op tegen de baten. Een goede horeca uitbater is niet per definitie ook een goede boekhouder. Voor de horecaondernemer die de salarisadministratie een grote last vindt, is payroll een uitkomst.

Uitbesteden aan een payrollbureau

Het kiezen voor een payrollbureau is voor vele horecaondernemers een ware uitkomst. Dit bureau neemt de werknemers op papier in dienst en wordt hierdoor juridisch werkgever. De arbeidsrechtelijke risico’s en administratieve handelingen worden dan ook overgenomen door het payrollbureau. Hierbij kunt u denken aan loondoorbetalingen, verlof- en verzuimregistratie, jaaropgave, salarisadministratie, ontslagprocedures en verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid. Zo heeft u als horeca-ondernemer geen omkijken meer naar deze taken. Echter blijft u wel zelf verantwoordelijk voor de planning, functionele aansturing en de werving en selectie.

Weinig rompslomp

Wanneer u voor payrolling kiest, is er weinig tot geen gedoe. Soms komt het wel voor dat de leidinggevende de uren niet op tijd heeft geaccordeerd. Komt dit voor? Dan doet een payrollbureau meer dan zijn best om dit in orde te maken. Met payroll liggen de loonkosten wel hoger. Maar veel ondernemers geven aan dat zij duurder uit denken te zijn wanneer zij deze administratieve taken zelf zouden uitvoeren. Een payrollbureau werkt sneller en efficiënter en heeft ook meer kennis in huis. Hierdoor kunt u zich als horecaondernemer richten op het ondernemen zelf.

Zitten er geen nadelen aan payrolling?

Veel horeca-ondernemers vragen zich af of er geen nadelen aan payrolling verbonden zijn? Het is duidelijk voor de ondernemers dat ze meer betalen, want een payroller moet toch ook geld verdienen. Echter wordt payrolling niet door iedereen gewaardeerd. Dit uit zich in het feit dat sommige werknemers zich tweederangs voelen. Over het algemeen komt dit niet vaak voor. Maar in sommige gevallen speelt dit wel. Dit is dan ook een reden waarom sommige horecaondernemers geen gebruik maken van payrolling. Hiermee hopen ze dat het personeel langer binnenboord blijft. Maar een payrollbureau kan ook voor uw medewerkers een positieve uitstraling hebben. Zo kunt u er als medewerker over het algemeen vanuit gaan dat uw salaris tijdig wordt uitbetaald. Dat zorgt voor zekerheid, zeker binnen een kleine horeca-organisatie.

Een ruime keuze in payrollbureaus

Wij weten als geen ander dat er veel keuze is qua payrollbureaus. Maar hoe vindt u een payrollbureau dat past bij uw situatie? Wij gingen op onderzoek uit en vergeleken verschillende payrollbureaus. Uit ons onderzoek kwam één payrollbureau als beste naar voren. Namelijk J&M Personeelsdiensten. Uiteraard kunt u te allen tijde zelf op zoek gaan naar een payrollbureau.

Categorieën: Payroll nieuws