Wij onderzochten waarom ZZP’ers voor payroll kiezen

Payroll komt tegenwoordig vaak op een negatieve manier in het nieuws. Veel ZZP’ers vragen zich daarom af waarom er toch ZZP’ers zijn die kiezen voor een samenwerking met een payrollbureau. In dit blog gaan wij op onderzoek uit, om deze vraag te kunnen beantwoorden. Gedurende het onderzoek ontdekten we al snel dat een payrollbedrijf heel veel voordelen heeft te bieden aan een ZZP’er. Wilt u meer te weten komen over de voordelen die wij vonden? Lees dan snel verder.

Minder tijd kwijt aan uw administratie

Wanneer u als ZZP’er kiest voor payrolling, betekent dit dat u in loondienst bent van het payrollbedrijf. Het payrollbedrijf is dan verantwoordelijk voor alle administratieve handelingen. Daarnaast bent u verzekerd voor sociale premies en kunt u de facturatie via het payrollbedrijf laten lopen. Dit brengt uiteraard verschillende voordelen met zich mee. Allereerst bent u met de hulp van de payroll specialisten een stuk minder tijd en energie kwijt aan uw administratie. Deze tijd en energie kunt u vervolgens weer in uw werk steken.

Beschermd tegen risico’s

Een tweede voordeel van payroll voor een ZZP’er is dat u voortaan beschermd bent tegen verschillende risico’s. Denk hierbij aan risico’s als ziekte, niet betalende debiteuren en werkloosheid. Bij een ZZP’er die zich niet heeft aangesloten bij een payrollbureau, kan bijvoorbeeld werkloosheid of ziekte een grote financiële impact geven op het leven. Wanneer u niet werkt, komt er immers ook geen geld binnen. Gelukkig heeft u bij ons de zekerheid dat u gewoon geld ontvangt wanneer u te maken krijgt met ziekte, werkloosheid of klanten die niet betalen.

Meer voordelen

Het derde en laatste voordeel voor een ZZP’er dat wij zullen bespreken, is dat u zich niet hoeft in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast heeft uw opdrachtgever geen VAR-verklaring van u nodig. Wilt u meer te weten komen over de voordelen van payroll voor een ZZP’er? Neem dan contact op met een payrollbedrijf bij u in de buurt.

Stap ook over op payroll

Wij hopen dat u middels deze blog meer te weten bent gekomen over de voordelen van payroll voor ZZP’ers. Benader een payrollbedrijf bij u in de buurt en laat u informeren over de verschillende mogelijkheden. Misschien besluit u in de toekomst ook wel om over te stappen op payroll!

Categorieën: Payroll nieuws